CUM SĂ ALEGEM LUNGIMEA CORECTĂ A BEȚELOR?

Bețele de schi sunt componenta de bază a echipamentului fiecărui schior. Se pot vedea la freeride, skicross, freestyle și, bineînțeles, și pe pantele obișnuite. Este vorba de un articol important al echipamentului de schi care servește mai ales pentru menținerea echilibrului.

Este valabilă regula că lungimea corectă a bețelor de schi o calculați, dacă înmulțiți înălțimea dumneavoastră x 0,7. 


CUM SĂ ALEGEM LUNGIMEA CORECTĂ A BEȚELOR DE SCHI?

1. Întoarceți bățul de schi invers, cu mânerul spre pământ și vârful în sus și apucați bățul imediat sub coș astfel încât acesta să atingă mâna dumneavoastră.
2. Stați în poziție de schior (cea clasică, cu genunchii îndoiți puțin și puțin aplecat în față) și puneți bățul în fața piciorului dumneavoastră. Nu uitați de mâini – și acestea trebuie să se afle în poziția de schiere.
3. În această poziție, cotul dumneavoastră ar trebui să formeze un unghi de 90°. Dacă nu este așa, încercați un alt băț de schi.


CUM SĂ ALEGEM LUNGIMEA CORECTĂ A BEȚELOR DE SCHI FOND?

Ce lungime ar trebui să aibă bețele de schi fond? Ce lungime a bețelor de schi fond să alegem pentru diferitele tipuri de deplasare pe schi fond? Lungimea corectă a bețelor de schi fond asigură faptul că, în cursul alergării pe schi fond, nu vă veți chinui, ci vă veți distra ca lumea.

Tabelul de mai jos este doar orientativ și servește pentru stabilirea unei lungimi aproximative a bețelor. Lungimea corectă trebuie aleasă având în vedere stilul dumneavoastră și terenul pe care veți face sport.